Відкриття класу безпеки

Створення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти, створення безпечного освітнього середовища є одним із головних пріоритетів держави в умовах дії воєнного стану в Україні. Одним зі шляхів вирішення цього питання є створення класів безпеки у закладах освіти.

2 листопада 2023 року в комунальному закладі "Харківський ліцей №151 Харківської міської ради" відбулось урочисте відкриття класу безпеки.

Клас безпеки облаштований за зональним принципом організації освітнього простору, що сприятиме оптимізації освітнього процесу та систематизації сприйняття інформації. Оснащення приміщення здійснено відповідно до Примірного переліку обладнання для облаштування класів безпеки у закладах освіти.

На відкритті класу були присутні представники ВЗНС по Слобідському району ХМТГ ХРУ ГУ ДСНС України у Харківській області, Управління патрульної поліції у Харківській області, інспектори відділу зв'язків з громадськістю, районна команда ДЮРП «Юні рятівники» ХЛ №112, учні та педагоги ХЛ №151.

Пройшов відкритий урок із використанням інтерактивних технологій за темою «Небезпеки та ризики сьогодення».

Проєкт «Клас безпеки» спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, отримання ними знань про правила пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.⠀


Галерея "Відкриття класу безпеки 02.11.2023"

Кiлькiсть переглядiв: 50