12 травня 2016 року на базі ДНЗ №348 проведено районний показовий День цивільного захисту в рамках «Тижня безпеки дитини» для завідувачів дошкільних навчальних закладів району.

Відповідно до наказу Управління освіти адміністрації Комінтернівського району Харківської міської ради від 11.01.2016 №14-о/д «Про проведення «Дня цивільного захисту» та «Тижня безпеки дитини» у навчальних закладах району в 2016 році» 12 травня 2016 року на базі ДНЗ №348 проведено районний показовий День цивільного захисту в рамках «Тижня безпеки дитини» для завідувачів дошкільних навчальних закладів району.
Тема навчально-методичного семінару: «Основні завдання дошкільного навчального закладу в умовах реалізації вимог Базового компонента дошкільної освіти щодо розвитку компетентності дитини з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях».
Мета проведення Дня ЦЗ:
• удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників дошкільних закладів з питань запобігання надзвичайним ситуаціям та швидкісного і правильного реагування у разі їх виникнення;
• визначення шляхів забезпечення єдиного підходу до проведення заходів цивільного захисту відповідно тематики семінару;
• надання методичної допомоги дошкільним навчальним закладам: з питань планування, організації та проведення заходів цивільного захисту;
• відпрацювання дій посадових осіб дошкільних навчальних закладів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям та своєчасного реагування у разі їх виникнення;
• пропаганда кращого педагогічного досвіду з проблем виховання та організації заходів з питань особистої безпеки та захисту життя у надзвичайних ситуаціях.
Під час семінару його учасники ознайомилися з виставкою методичних матеріалів щодо організації роботи з цивільного захисту в дошкільному навчальному закладі, презентацією досвіду роботи ДНЗ №348 з даного напряму, були присутні на відкритому тематичному занятті «Які бувають вітри» та переглянули виховну музичну розвагу «Всім малятам треба знати, що з вогнем не можна грати!».
Практична частина семінару включила в себе комплексно-об’єктове тренування, де відпрацьовувалися дії вихованців та персоналу за сигналом «Увага всім!» при виявленні підозрілого предмету на території ДНЗ.
Учасники заходу одержали методичні матеріали та рекомендації з даної теми.

/Files/images/novini/2016_rk/05/IMG_0691.JPG /Files/images/novini/2016_rk/05/IMG_0647.JPG /Files/images/novini/2016_rk/05/IMG_0660.JPG /Files/images/novini/2016_rk/05/IMG_0701.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 78